April 11-13, 2018 Yiwu International Electronical Commerce Center
HOME About the Expo Press Center Exhibitors Center Visitors Center Download About Us Login | Register 中文

“ Inclusive, open and win-win” 2018 China E-commerce Trade Summit Forum

2018-04-08 14:14:01

 

1.    Date and Venue

Date: April 11-13, 2018

Venue: 3F Crowne Grand Ballroom,Yiwu Crowne Plaza Expo, Yiwu, Zhejiang

2.    Organization

Hosted by: China International Electronic Commerce Center, People’s Government of Yiwu City

Supported by: Zhejiang provincial department of commerce

3.    Conference agenda

Time

Topic

Activities

 

9:30-9:35

Opening remarks

Host:Li Yangwei, a Professional Anchorman from BTV

 

9:35-9:40

Welcoming Speech

Zhu Congjiu,Vice Governor of Zhejiang Provincial people's government (5 mins)

 
 
 

9:40-9:45

Welcoming Speech

Liao Xiaoqi, Former Vice Minister of the Ministry of Commerce (5 mins)

 
 
 

9:45-10:00

Trade facilitation for digital trade

Mohammad Saeed, Senior Adviser of Trade Facilitation at International Trade Center(ITC) (15 mins)

 

10:00-10:10

Seize new opportunities in the digital age and promote the development of digital commerce.

Nie Linhai, Monitor of Department of Electronic Commerce and Informatization(10 mins)

 

10:10-10:20

Increase port administration efficiency(work done by Chinese government in “single window”)

Han Jian, Associate Director of National Office of Port Administration (10 mins)

 

10:20-10:30

 

Sheng Qiuping, Director of Zhejiang Provincial Department of Commerce (10mins)

 

10:30-10:40

CIECC--The pioneers of digital commerce in China.

Fu Cheng, Associate Director of China International Electronic Commerce Center(CIECC) (10 mins)

 

10:40-10:50

Established the Global Connected Commerce Report

Li Mingtao, Director of China International E-commerce center (10 mins)

 

10:50-11:05

A changing dynamic

Richard Morton, Secretary General of International Port Community System Association(IPCSA) (15 mins)

 

11:05-11:20

Measures of Digital trade liberalization and facilitation under the trade in goods.

Shen Yuliang, Director of the Institute of World Economics, Shanghai Academy of Social Sciences. (15 mins)

 

11:20-11:40

The launching ceremony of “Air Silk Road” (integrated Teggs cross-border e-commerce  service system)

Zhang Weizhi, Head of Study Office of Off-Site Economy, Zhejiang University

 

12:00

Lunch/ lunch break

 

 

Overview

The China International Electronic Commerce Expo, sponsored by the People’s Government of Zhejiang province, and supported by the Ministry of Commerce and the Ministry of Industry and Information Technology, is the largest electronic commerce expo now in China, which shows intensively the latest achievements of e-commerce research and application at home and abroad, the latest technologies and products, as well as enterprises of the full e-commerce industrial chain including e-commerce platforms, financia...